Het internet

Het ontstaan van internet

Het internet is ontstaan in de jaren 60. Mensen waren op zoek naar een middel om te communiceren dat nog steeds zou werken als bepaalde delen van de wereld niet meer bereikbaar zouden zijn.    Mensen zochten naar makkelijkere manier om met de wereld in contact te blijven. Er waren al communicatiemiddelen zoals de radio en de telefoon{ouderwetse telefoon}, maar ze wouden vernieuwing.

Het ontstaan van internet is een lastig verhaal. In 1969 werd door de Amerikanen een netwerk geopend voor universiteiten waarbij zij konden communiceren met elkaar. Langzaam maar zeker werd het netwerk steeds groter en gebruikte veel meer mensen het. In de jaren 90´ werd het internet ook gebruikt onder burgers en werd er veel gebruik van gemaakt.

Nu hebben we apps die we vaker gebruiken zoals facebook, instagram, youtube waarbij we door middel van internet met elkaar kunnen communiceren. De ontwikkeling van internet zal nooit stoppen en in de toekomst zullen er door het internet steeds meer dingen ontdekt en ontwikkeld worden.

Karim Hanzouli

 

Geef een reactie